Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ


2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Αγαπητά μας παιδιά και αξιότιμοι γονείς
των μαθητών του 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης
 


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και λίγους μήνες ιδρύθηκε ο Σύλλογος Αποφοίτων του Σχολείου μας. Από τις 21/10/2012 έχει εκλεγεί το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο και ξεκινάει τη θητεία του, με διάθεση να συμβάλλει ενεργά και με όλες του τις δυνάμεις στη μορφωτική, πολιτιστική και εκπαιδευτική αναβάθμιση του   Σχολείου μας, αξιοποιώντας στο έπακρο το δυναμικό των μελών του Συλλόγου. Επίσης, να κινηθεί δυναμικά προς πάσα κατεύθυνση, ώστε το Σχολείο μας να αποτελέσει έναν μεγάλης εμβέλειας πολιτιστικό πυρήνα της πόλης μας, τιμώντας και συνεχίζοντας την παράδοση των 98 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας του (από το 1914 ως η πρώτη εκπαιδευτική δευτεροβάθμια μονάδα μετά την απελευθέρωση), στην εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών της Θεσσαλονίκης. Από αυτό το Σχολείο, έχουν αποφοιτήσει διαχρονικά μεγάλες μορφές της Τέχνης, της Επιστήμης, του Πολιτισμού και της εν γένει Κοινωνικής Προσφοράς προς την Πατρίδα μας.

 Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. πιστεύει ακράδαντα ότι θα βρει ενεργό συμπαραστάτη τους μαθητές και κυρίως τους γονείς τους, τόσο του 2ου Λυκείου, όσο και του 2ου Γυμνασίου, δεδομένου ότι και οι δύο αυτές μονάδες αποτελούν ένα αναπόσπαστο σύνολο εκπαιδευτικής, μορφωτικής και πολιτιστικής πολιτικής.
 
 Επίσης, το Δ.Σ. συνδέθηκε ήδη με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, ενώ επίκειται η άμεση σύνδεσή του και με τη Σχολική Επιτροπή, ώστε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών όλων των αρμοδίων φορέων.
 
  Το Δ.Σ. προχώρησε ήδη στη δημιουργία τεσσάρων αρχικά Επιτροπών, οι οποίες θα στελεχώνονται και από ενδιαφερομένους πολίτες, αποφοίτους ή γονείς μαθητών:
α) Επιτροπή Πολιτισμού, Επικοινωνίας και Προβολής του έργου του Συλλόγου, β) Επιστημονική Επιτροπή, γ) Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και δ) Επιτροπή Εποπτείας του Σχολικού Συγκροτήματος, των υποδομών του και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Εναπόκειται σε όλους εμάς πλέον, η στελέχωση και η στήριξη των Επιτροπών με ανθρώπους ρέκτες και ευαίσθητους σε θέματα κοινωνικής προσφοράς.
 
Επίσης, ενημερώνουμε τους τελειοφοίτους μαθητές και μαθήτριες, ότι με απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου, η ετήσια συνδρομή των 10 €, ειδικά για τους νέους αποφοίτους είναι μηδενική έως την ηλικία των 25 ετών, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στον Σύλλογό μας χωρίς οικονομικό κόστος. Ευελπιστούμε στην αυθόρμητη εγγραφή τους μόλις αποφοιτήσουν. Ο Σύλλογος είναι για όλους όσοι αγάπησαν και αγαπούν το Σχολείο μας, που είναι η φωλιά των εφηβικών μας μνημών, της βασικής μας επαφής με τη Γνώση, την Τέχνη και τα Γράμματα και των τρυφερών μας συλλογικών στιγμών.
 
 Στις βασικές μας προθέσεις και προτεραιότητες, εντάσσονται:
· Η πολιτιστική μας προσφορά στην εκπαίδευση των παιδιών, με διαλέξεις, σεμινάρια, ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς και κάθε άλλο πρόσφορο μέσον που θα συμπληρώνει τις βασικές τους γνώσεις.
· Η ευαισθητοποίηση των παιδιών στις ιδέες της συλλογικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, στη σωστή συμπεριφορά τους προς το περιβάλλον, το άμεσο και το ευρύτερο, το δομημένο και το αδόμητο και γενικά την κοινωνία, στην προστασία τους από τους κινδύνους και τις επικίνδυνες σειρήνες και μάστιγες των καιρών μας
· Η δημιουργία της Τράπεζας Αίματος, ως ελάχιστο δείγμα κοινωνικής οργάνωσης και συλλογικής προσφοράς
· Η κινητοποίηση με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Σχολείου μας, ώστε η εκπαίδευση των παιδιών να διεξάγεται σε καλύτερο μαθησιακό περιβάλλον, σε ένα κτίριο που σχεδιάστηκε το 1928 από έναν μεγάλο αρχιτέκτονα, τον Νίκο Μητσάκη, κτίριο που θεωρείται ακόμη και σήμερα υπόδειγμα σχολικών εγκαταστάσεων και θεμελιώθηκε από τον τότε Υπουργό παιδείας Γεώργιο Παπανδρέου επί κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου το 1931.
  Στο πνεύμα αυτό, καλούμε όλους τους γονείς και τα παιδιά να συσπειρωθούν γύρω από τον Σύλλογο Αποφοίτων, να προσφέρουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους, τις δεξιότητές τους, αλλά κυρίως την αγάπη και τη συμπαράστασή τους σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου μας, σε κάθε ενέργειά του και σε κάθε παρέμβασή του σε όλα τα επίπεδα.
 
Είμαστε στη διάθεση του κάθε φίλου γονέα και μαθητή, που θέλει να προσφέρει την έμπρακτη αγάπη του στο Σχολείο μας.

Ενημερωθείτε για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες μας στον ιστότοπο http://apofoitoi2glthess.blogspot.gr, καθώς και στην σελίδα μας https://www.facebook.com/#!/apofoitoibglthess.syllogosiktinos 
επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: apofoitoi2glthess@gmail.com
ή αποταθείτε εγγράφως στη διεύθυνση του Σχολείου.

Σας ευχαριστούμε θερμά
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

 
                   Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

              Γιώργος Συνεφάκης                                   Γιώργος Μουμουζιάς
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου