Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ αρ. 2

                                                ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ αρ. 2

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Θεσσαλονίκη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αξιότιμοι γονείς των μαθητών του 2ου Γυμνασίου & Λυκείου Θεσσαλονίκης

Θα έχετε λάβει όλοι σας την 1η μας επιστολή προς εσάς και τα παιδιά σας, την οποία σας διανείμαμε προ 10ημέρου περίπου, όπου σας ενημερώναμε για την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων του Σχολείου μας, με την επωνυμία ‘ΙΚΤΙΝΟΣ’, στην οποία αναφέραμε τους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου μας.

Θα θυμάστε ότι βασική μας επιδίωξη είναι να συμβάλλουμε ενεργά και με όλες μας τις δυνάμεις στη μορφωτική, πολιτιστική και εκπαιδευτική αναβάθμιση του Σχολείου μας, ώστε αυτό να αποτελέσει έναν μεγάλης εμβέλειας πολιτιστικό πυρήνα της πόλης μας, τιμώντας και συνεχίζοντας την παράδοση των 98 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας του στην εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινώντας την θητεία μας, έχουμε ήδη σχεδιάσει ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων και ήδη προγραμματίσαμε τις πρώτες μας εκδηλώσεις, οι οποίες θα ενεργοποιήσουν όπως ελπίζουμε την επιδιωκόμενη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ αποφοίτων, γονέων, μαθητών και κοινωνίας. Η πρώτη μας και άμεση εκδήλωση, είναι:

Η κοπή της πίττας του Συλλόγου μας, η οποία θα λάβει χώρα

την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2012, στις 11.30 π.μ., στο Θέατρο του Σχολείου μας.

Θα συγκεντρωθούμε όλοι, απόφοιτοι, γονείς, μαθητές, καθηγητές και φίλοι, θα κόψουμε την πίττα μας, θα τραγουδήσουμε το ‘Πάει ο παλιός ο χρόνος’, θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί, θα κεραστούμε γλυκά, θα ανταλλάξουμε τις ευχές μας για το νέο έτος 2013, θα αλληλοευχηθούμε υγεία και ευτυχία, θα γνωρίσουμε τον τυχερό της χρονιάς που θα του πέσει το φλουρί, θα τραγουδήσουμε και θα ακούσουμε όμορφη μουσική.

Οι επόμενες ενέργειές μας, τις οποίες προγραμματίζουμε γιά την περίοδο μέχρι το Πάσχα (και για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά εγκαίρως), είναι οι εξής:

1.   Ειδική εκδήλωση για να τιμήσουμε τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, ‘συναπόφοιτό’ μας (1949) και ανακήρυξή του σε Ισόβιο Μέλος του Συλλόγου μας

2.   Ειδική εκδήλωση για να τιμήσουμε τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ‘συναπόφοιτό’ μας (1950) και ανακήρυξή του σε Ισόβιο Μέλος του Συλλόγου μας

Οι ενέργειες αυτές, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τύχουν της αμέριστης συμπαράστασης των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και των φίλων του Σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι από τις αρχές του νέου έτους 2013, θα λειτουργεί Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας, την οποία ευελπιστούμε ότι θα τη στηρίξουν όλοι όσοι μπορούν και θέλουν, εντασσόμενοι ως αιμοδότες, δημιουργώντας και διευρύνοντας περαιτέρω το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης του ΙΚΤΙΝΟΥ.

Είμαστε στη διάθεση του κάθε φίλου γονέα, του κάθε μαθητή, του κάθε φίλου που θέλει να προσφέρει την έμπρακτη αγάπη του στο Σχολείο μας. Ενημερωθείτε για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες μας στον ιστότοπο: http://apofoitoi2glthess.blogspot.gr, επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: apofoitoi2glthess@gmail.com ή αποταθείτε εγγράφως στη διεύθυνση του Σχολείου. Επιπλέον, εμείς θα σας πληροφορούμε τακτικά και λεπτομερώς διανέμοντας ενημερωτικά δελτία, όπως και αυτό, μέσω των μαθητών του Σχολείου.
 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2013

 
Σας ευχαριστούμε θερμά

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου
 

     Ο Πρόεδρος                                                                                                           Ο Γενικός Γραμματέας

 Γιώργος Συνεφάκης                                                                                        Γιώργος Μουμουζιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου