Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ κα Μπαγουράκη Αμαλία


Αρ. Πρωτ. 3

Θεσσαλονίκη 14 Νοεμβρίου 2012

Προς τη Διευθύντρια του
2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης
κα Αμαλία Μπαγουράκη 
 
 Αξιότιμη κα Διευθύντρια

 Με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνουμε ότι μετά τις αρχαιρεσίες της 21ης Οκτωβρίου 2012 του Συλλόγου Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης ‘ΙΚΤΙΝΟΣ’, τις οποίες τιμήσατε με την παρουσίας σας και στηρίξατε ενθέρμως παραχωρώντας προς χρήση την υλικοτεχνική υποδομή του Σχολείου, προέκυψε το 1ο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο των Αποφοίτων, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:

Συνεφάκης Γεώργιος Πρόεδρος
Μουμουζιάς Γεώργιος Γενικός Γραμματέας
Λεωτόν Δόμνα Α’ Αντιπρόεδρος
Δημητριάδης Ευάγγελος Β’ Αντιπρόεδρος
Παπαγεωργίου Αθανάσιος Αναπληρωτής Γραμματέας
Χατζηγιαννάκης Στυλιανός Ταμίας
Αθανασιάδης Αθανάσιος Μέλος
Γραμματικόπουλος Ιωάννης Μέλος
Ευθυμιάδης Ευθύμιος Μέλος
Τσακνάκη Ευθαλία Μέλος
Τσικούρας Πέτρος Μέλος

  Οι προθέσεις του νέου Δ.Σ., που απορρέουν τόσο από τη θεσμική του υποχρέωση βάσει του καταστατικού του Συλλόγου μας, όσο και από την φιλοσοφία που το διέπει, είναι να συμβάλλει ενεργά και με όλες του τις δυνάμεις στη μορφωτική, πολιτιστική και εκπαιδευτική αναβάθμιση του Σχολείου μας, αξιοποιώντας στο έπακρο το δυναμικό των μελών του Συλλόγου. Επίσης, να κινηθεί δυναμικά προς πάσα κατεύθυνση, ώστε το Σχολείο μας να αποτελέσει έναν μεγάλης εμβέλειας πολιτιστικό πυρήνα της πόλης μας, τιμώντας και συνεχίζοντας την παράδοση των 98 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας του -από το 1914- στην εκπαίδευση και στη μόρφωση των παιδιών της Θεσσαλονίκης.

  Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. πιστεύει ακράδαντα ότι θα βρει ενεργό συμπαραστάτη τη διοικητική ιεραρχία και τα καθηγητικά σώματα, τόσο του 2ου Λυκείου, όσο και του 2ου Γυμνασίου, δεδομένου ότι και οι δύο αυτές μονάδες αποτελούν ένα αναπόσπαστο σύνολο εκπαιδευτικής, μορφωτικής και πολιτιστικής πολιτικής.

Εν πρώτοις, το Δ.Σ., θέλοντας να συνδέσει και να συνδεθεί με τους σχετικούς αρμόδιους φορείς, ζήτησε να συμμετέχει τουλάχιστον ένα μέλος του, τόσο στη Σχολική Επιτροπή, όσο και στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, πράγμα το οποίο ευελπιστεί να γίνει αποδεκτό και να θεσπιστεί.

Επίσης, το Δ.Σ. κρίνει ότι πρέπει από κοινού με τη Σχολική Επιτροπή και τη Διοίκηση, να εξευρεθεί ένας λειτουργικός και αξιοπρεπής χώρος εντός του σχολικού συγκροτήματος, ο οποίος να αποτελέσει και την μόνιμη έδρα του Συλλόγου, όπως εξ άλλου και θεσμικά είναι αναγνωρισμένη.

  Προς ενημέρωσή σας, ο βραχυπρόθεσμος προγραμματισμός του Δ.Σ. περιλαμβάνει, πέραν των άλλων, τη δημιουργία τεσσάρων αρχικά Επιτροπών, οι οποίες θα στελεχώνονται και από ενδιαφερομένους πολίτες: α) Επιτροπή Πολιτισμού, Επικοινωνίας και Προβολής του έργου του Συλλόγου, β) Επιστημονική Επιτροπή, γ) Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής, στην οποία θα υπάγεται και η άμεση δημιουργία της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου και δ) Επιτροπή Εποπτείας του Σχολικού Συγκροτήματος, των υποδομώντου και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Εναπόκειται σε όλους εμάς πλέον, η στελέχωση των Επιτροπών με ανθρώπους ρέκτες και ευαίσθητους σε θέματα κοινωνικής προσφοράς.

Αξιότιμη κα Διευθύντρια

Θεωρώντας δεδομένη την αμέριστη συμπαράστασή σας προ τον νεοσυσταθέντα Σύλλογό μας, καθώς επίσης και την απόλυτη συνεργασιμότητά σας σε μία πορεία αναβάθμισης του Σχολείου μας και αξιολογικής του τοποθέτησης στη θέση που ιστορικά του ανήκει.

 

Με εκτίμηση και θερμούς χαιρετισμούς

 

Γιώργος Συνεφάκης                                Γιώργος Μουμουζιάς

 

Πρόεδρος του Δ.Σ.                                        Γενικός Γραμματέας

1 σχόλιο:

  1. Αφού η επιστολή απευθύνεται σε 2 διευθύντριες, γιατί προσφωνείται μόνο μία ;

    Γ. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή